Skördetiden i grönsakslandet har börjat och i helgen har vi
skördat allsköns örter. Det märks att trädgårdsmästaren kan sin sak, för han
kommer inte med ett litet knippe dill, han kommer istället bärandes på 1,6 kg
dill. Dill som tur är gott, lätt att frysa in och mycket användbart så det lär gå
åt. Saken är dock den att detta bara var den första skörden så mer dill lär det
bli.
Så om någon behöver en kvist till kräftskivan vet ni vart det finns att hämta. Några små svarta
krukor med Basilika från matbutiken behöver vi inte heller köpa i vinter eftersom
frysen nu är full. Det växer så det knakar i växthuset och lägger jag pesto i varenda
maträtt i ett försök att göra av med all denna mängd.
En famn med persilja blev det också. Men även i detta fall var det bara en första skörd. Jag tycker att vi borde börja sälja till den lokala grönsaksbutiken för dessa mängder är långt mer än man behöver i ett hushåll under ett år. Förutom dill, basilika och persilja skördades även timjan, dragon, mejram och koriander. Koriandern hade dock hunnit gå i blom och det gav bara en liten skörd. Inför nästa år får vi jobba mer på just den kryddan.

En famn med persilja blev det också. Men även i detta fall var det bara en första skörd. Jag tycker att vi borde börja sälja till den lokala grönsaksbutiken för dessa mängder är långt mer än man behöver i ett hushåll under ett år. Förutom dill, basilika och persilja skördades även timjan, dragon, mejram och koriander. Koriandern hade dock hunnit gå i blom och det gav bara en liten skörd. Inför nästa år får vi jobba mer på just den kryddan.
![]() |
Persiljefamn |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar