fredag 19 mars 2010

Påsklamm.

Med tanke på mitt tidigare inlägg så är det intressant att SR och Svenska Dagbladet just uppmärksammat det svenska påsk lammets liv.



http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=3567775

Till skillnad från djurhållning av nöt och gris är denna hållning enligt mig fortfarande ganska bra, djuren får sysselsättning via fri tillgång på grovfodret, de hålls oftast på en ren och mjuk halmbädd och stallarna är ofta ljusa och väl ventilerade. Lammen får också stanna med sin mor under uppväxten. Risken är ju dock alltid att effektivisering av djuruppfödning leder till försämrad djurvälfärd i det långa loppet!

Jag menar dock att vi av djurskyddsskäl skall fortsätta köpa svenskt lamm men låta färskt lammkött vara en delikatess vi unnar oss på middagsbordet under hösten. Idealet är en då att lamm får leva sitt liv ute på ett grönt bete!


Inga kommentarer: