måndag 23 september 2013

Bråda dagar

Sommaren är slut vilket innebär att trädgårdsmästaren slutat påta i slottsträdgården för det här året. Istället skall han nu bli heltidsfar medans jag åter vänder till en tillvaro med väckarklocka, bilpendling, tidsredovisning, papper högar att vända och kalla fötter. Något  jag dock ser fram emot mycket är att få sitta ner och äta varm mat i vuxet sällskap när det är lunch. Inte sporadiskt kasta i sig en tugga mat som sedan länge kallnat.

Jag väntar dock med jobbstarten till i mitten av oktober. Detta innebär att hela familjen har några veckors ledig tid tillsammans hemma. Eftersom som lilla drängen  än så länge har skapat mer arbete än han har bidragit med här på gården passar detta utmärkt. Så nu ska vi få gjort allt vi annars skulle haft en hel sommar på oss att göra. Det är således intensiva dagar nu.


Ett axplock från listan är, stängsla in getter, ströbäddsutgödsling, målning inne och ute, skörd, hönsspa och storstädning av hönshus, stängsla ute getter, fälla träd och ordna med ved, förstärka getstängsel, storstäda huset, sätta in innanfönster, köra skrot till tippen, ytterligare förstärkningar av getstängsel och så vidare och vidare. Stängsling är en följetong som aldrig tycks ta slut. Jag återkommer om detta.


Inga kommentarer: